Home

Onze gastenverblijven & Zichovec

De omgeving

Reacties van gasten

Links

Contact & Routebeschrijving
Appartementen - B&B
De omgeving

 


 

De omgeving, steden en wat leuke uitstapjes..

Zichovec is een goede uitvalsbasis voor vele leuke, interesante en/ of sportieve uitstapjes,hieronder een paar suggesties we beginnen dicht bij huis..

Op 6 km afstand ligt ruine Helfenburg. Een kasteelruine in het bos met een prachtig uitzicht over de omgeving vanuit de toren.

 
 

Zweefvliegen met instructeur of een parachutesprong maken?
Dit uitstapje is echt voor waaghalzen! Maar door vele gasten al gemaakt in Zichovec.. Op 3 km afstand ligt het kleine vliegveld van Strunkovice nad blanice. Hier kun je voor enkele euros een vlucht maken met een zweefvliegtuig. Het is ook mogelijk een cursus arachitespringen te volgen. Dit moet wel op tijd besproken worden! Dus mocht u dit graag willen laat het mij weten!
   


 

Een bezoekje aan Prachatice, de regiohoofdstad van Zuid bohemen, is een bezoekje waard en dat niet alleen voor de vele supermarkten die je er kunt vinden. Prachatice ligt op 9 km van Zichovec.
Het oude en gezellige marktplein in het deels bewaard gebleven ommuurde oude centrum is een bezoekje waard. De met frescos beschilderde gebouwen zijn een lust voor het oog. Tevens zijn hier vele restaurantjes en terrasjes waar je voor niet te veel geld heerlijk kunt eten.Tevens vind u in Prachatice

Supermarkten (Lidl, Kaufland, Coop, Pennymarkt)
Postkantoor
Ziekenhuis
Winkeltjes
Pinautomaten
Station (bus en trein)
Discotheek
VVV kantoor
Theater
Benzinestation
Vanuit Zichovec loopt u in 10 minuten naar het station van Strunkovice waar het lokale treintje elk uur stopt en u naar Prachatice of een andere stad in de buurt kan brengen tegen een laag tarief. Dit is een erg leuk uitstapje!


In de omgeving van Prachatice liggen twee natuurreservaten
en ook het 7 km grote gletsermeer Plesné jazero aan de voet van de driestoeltjesberg (tristolicnik)die 1320 meter hoog is.


Oerbos Boubinsky prales
Ligt op zo,n 12 km van Prachatice aan de noordkant Vimperk en aan de zuidkant Lenora.
Het bos is genoemd naar de berg Boubin (1365 meter). Vanaf de uitkijktoren
op de top van Boubin heeft u een prachtig uitzicht over de mooie omgeving. Er zijn meerdere wandelpaden die u erheen leiden
  


 

 Kanovaren en raften kunt u op vele plaatsen in Zuid bohemen.
U kunt uw eigen kano meenemen maar het is overal mogelijk tegen lage tarieven een kano te huren met zwemvesten en helm.

  


 

Dagje Lipno
Het is vanuit Zichovec zéér goed te doen om een dagje naar het  toeristische en vooral zomers bezet met vele nederlandse vakantiegangers, Lipno nad Vltavou te gaan. Daar kun je je de hele dag vermaken. Zo kun je daar bobsleeën, met de kabelbaan (of bus) de berg op naar de boomtop toren en eventueel met de step weer naar beneden.Er zijn vele restaurantjes en zelfs een NL snackbar te vinden.

   


 


 

Bourgondisch restaurant Pisek

Dit middeleeuws restaurant heeft elke vrijdag en zaterdag een geweldige show met muziek, fakiers en buikdanseressen..

Deze show is alleen op vrijdag en zaterdagavond en moet gereserveerd worden. Dit kunnen wij voor u doen..

Ga naar

reacties van gasten
HomeOnze gastenverblijven & ZichovecDe omgevingReacties van gasten LinksContact & Routebeschrijving
Bedankt voor uw bezoek